Utbildningar

1. AQUA BASIC – webb

Grundkurs: hemstudier på webben
Förkunskaper: inga
Pris: 399 kr exkl. moms
Till anmälan

AQUA BASIC är den grundläggande kursen för dig som ska arbeta med att leda träning i vatten och utgör den teoretiska kunskapsbasen för samtliga utbildningar på Aqua Education. AQUA BASIC är alltså den första kursen du läser om du ska utbilda dig till vattengympainstruktör. AQUA BASIC introducerar dig till de basala principerna för träning i vatten. Du lär dig om vad träning i vatten är, hur och för vem det gör nytta och hur vattnets hydromekanik fungerar. AQUA BASIC handlar om hur du använder vattnet som redskap.

AQUA BASIC är en ren teorikurs. Kursen studeras på distans online över denna hemsida (Aqua Education) och du läser i din egen takt inom kursens tidsram som är 14 dagar från inloggningsregistreringen. Vi rekommenderar att du genomför alla kursens avsnitt i ordning. Det du behöver är en dator och uppkoppling till Internet.

Kursen innehåller:

A. Intro
Kursmål – Definition – Friskträning – Hydroterapi – Anpassad motion – Målsättning – Fördelar – Att tänka på – Kontraindikationer – Instuderingsfrågor Intro

B. Hydromekanik
Start Hydromekanik – Archimedes princip – Specifik vikt – Hydrostatiskt tryck – Viskocitet och turbulens – Ytspänning – Temperatur – Ljusbrytningseffekten – Instuderingsfrågor Hydromekanik

C. Immersion
Start Immersion – Instuderingsfrågor Immersion

2. AQUA INSTRUCTOR – webb

Grundkurs: hemstudier på webben
Förkunskaper: Aqua Basic
Pris: 2 390 kr exkl. moms
Till anmälan

Här är kursen för dig som vill bli vattengympainstruktör redo att leda grupper! AQUA INSTRUCTOR är en grundläggande instruktörsutbildning med hög kvalité som ger dig kompetens att leda vattengympa i grund bassäng inom friskvård. För att läsa Aqua Instructor, så krävs förkunskapen AQUA BASIC.

Kursen studeras på distans online över denna hemsida (Aqua Education) och du läser i din egen takt inom kursens tidsram som är 14 dagar från inloggningsregistreringen. Vi rekommenderar att du genomför alla kursens avsnitt i ordning. Det du behöver en dator och uppkoppling till Internet.

För optimal inlärning och utveckling så kan man, efter AQUA INSTRUCTOR, även boka den PRAKTISKA KURSDAGEN SHALLOW WATER, där vi ses på kursort för att repetera teorin, befästa, uppleva, prova, öva, praktiskt omsätta och ha utbyte och roligt tillsammans med andra blivande instruktörer. Vi fördjupar oss i de praktiska momenten som t.ex. rörelseteknik, musik och vattenrörelser, musikanalys, rörelseassociationer, programutformning, Aqua2music manusverktyg, vattensimulans, ledarergonomi m.m.

Kursen innehåller:

A. INTRO
Kursmål – Definition (SW) – Ledstjärnor – Rörelseanalys och träningseffekt – Individanpassa – Instuderingsfrågor Intro

B. MUSIK
Fördelar och funktion – Olika musik – Puls och tempo – Takt – Rytm – Karaktär – Musikanalys – Sätta vattenrörelser till musik – Musikval – Instuderingsfrågor Musik

C. PROGRAM
Utgångspunkt – Ramprogram – Koreografi – Rörelseassociationer – Verktyget Aqua2music – Töjning i vatten – Prova själv – Instuderingsfrågor Program

D. INSTRUKTÖREN
Pedagogik – Vattensimulans – Instruktörens ergonomi – Säkerhet – Instuderingsfrågor Instruktören

E. MERA
Personer med ryggont – Andra målgrupper – Under praktikdagarna

3. AQUA CERTIFICATION SHALLOW WATER – webb

Certifieringsprov: distans på webben
Förkunskaper: Aqua Basic, Aqua Instructor
Pris: 319 kr exkl. moms
Till anmälan

Aqua2music Shallow Water GOLD Certified Instructor är en kvalitéts- och trygghetsstämpel som kan erhållas då du uppvisat godkänt prov på dina färdigheter som vattengympainstruktör i grund bassäng. För att få genomföra certifieringsprovet, så behöver du ha gått minst AQUA BASIC och AQUA INSTRUCTOR med godkända resultat. Du behöver också kunna uppvisa ett arbetsgivarintyg om minst 20 timmars praktisk erfarenhet av att leda vattengympagrupp/er under en period av minst 6 månader, samt intyg om genomgången HLR-utbildning och SLS´s märkestagning Delfinen (ej äldre än 6 mån).

Kriterier för att bli godkänd på certifiering: MBI Certkriterier

4. AQUA DEEP WATER – webb

Fortsättningskurs: distansstudier på webben
Förkunskaper: Aqua Basic, Aqua Instructor
Pris: 1 090 kr exkl. moms
Till anmälan

AQUA DEEP WATER är kursen för dig som vill bygga på din instruktörskompetens så att du kan leda vattengympa i djup bassäng! Djupvattenträning är träning i vatten utan bottenkontakt och sker med ett flythjälpmedel såsom våtväst eller bälte. Utbildningen kräver att du har förkunskaper som vattengympainstruktör genom AQUA BASIC och AQUA INSTRUCTOR.

I kursen går vi igenom olika löptekniker som är centrala för djupvattenträning. Vi tittar också på hur det fungerar med intervallträning, programkomposition, musikanvändning och vattensimulans för djupvatten m.m.

5. AQUA CERTIFICATION DEEP WATER – webb

Certifieringsprov: distans på webben
Förkunskaper: Aqua Basic, Aqua Instructor och Aqua Deep Water
Pris: 319 kr exkl. moms
Till anmälan

Aqua2music Deep Water GOLD Certified Instructor är en kvalitéts- och trygghetsstämpel som kan erhållas då du uppvisat godkänt prov på dina färdigheter som vattengympainstruktör i djup bassäng. För att få genomföra certifieringsprovet, så behöver du ha gått minst AQUA BASIC och AQUA INSTRUCTOR med godkända resultat. Du behöver också kunna uppvisa ett arbetsgivarintyg om minst 20 timmars praktisk erfarenhet av att leda vattengympagrupp/er under en period av minst 6 månader, samt intyg om genomgången HLR-utbildning och SLS´s märkestagning Delfinen (ej äldre än 6 mån).

Kriterier för att bli godkänd på certifiering: MBI Certkriterier

Kommentarer inaktiverade.